Befejezett történet!

2013. november 30., szombat

10. fejezet

Sziasztok!:)
Megérkezett a 10. fejezet is. Remélem, tetszeni fog.
Jó olvasást és további szép hétvégét mindenkinek! :D
Puszi:)

Szilvi

10. fejezet


    Másnap reggel arra ébredt, hogy a párnája egyenletesen szuszog. Felemelte a fejét, és észrevette, hogy egy mellkason fekszik. Egy kéz pedig óvatosan, de biztosan öleli. Végig nézett a "párnáján" egészen az arcáig. Eric mosolyogva figyelte, ahogy feleszmél.
– Jó reggelt! – köszöntötte. Lisa morgott valamit válaszként. – Jobban vagy már?
– Fáj a fejem – motyogta, és kikászálódott az ágyból. – Egész éjjel itt maradtál?
– Hát nem nagyon hagytál más lehetőséget. Ha csak megmozdultam már erősebben kapaszkodtál belém – vigyorgott.
– Sajnálom – fogta a fejét a lány. Tudta, hogy zavarba kellene jönnie, de most valahogy a fejfájása nem hagyta.
– És megígértem, hogy maradok – tette még hozzá Eric komolyabban.
– Miért nem ébresztettél fel? Elengedtelek volna, ha magamnál vagyok – mondta és leült az ágy szélére, mert imbolygott vele a világ.
– Semmiség. Szívesen játszok plüssmacit – jegyezte meg a fiú csibészes mosollyal.
– Haha! – vágott hozzá egy párnát. Amivel csak azt érte el, hogy kitört belőle a nevetés.
– Gyere! – ugrott ki az ágyból, és felkapta Lisát is.
– Hé! Mit csinálsz? – Belekapaszkodott ijedten a nyakába, de Eric biztos kézzel tartotta a térde alatt, és a hátán.
– Amilyen gyorsan ma haladsz. Soha se érünk le. Neked pedig jól esne egy kávé vagy egy aszpirin, esetleg mindkettő, ahogy látom.
– Akkor sem illik elrabolni – nyafogta a lány.
– Hogy mi mindenre nem képesek a plüssmacik – rázta meg a fejét mosolyogva Eric.
– Nagyon elemedben vagy ma – fintorgott a lépcsőn való zötykölődéstől.
    A fiú nem válaszolt, csak vigyorgott. Lisa a mellkasának támasztotta a fejét, és belélegezte az illatát, a kellemes, nem túl erős, férfias illatát. Levendula, bazsalikom, és cédrusfa keveréke volt. Olyan nagy levegőket vett, hogy Eric észrevette a szimatolását.
– Mit csinálsz? – kérdezte.
– Kellemes illatod van – mondta kábán.
– Neked nagyon keresztbe tesz egy fejfájás – nevetett a fiú.

    Végre leértek, és letette az egyik székre.
– Jó reggelt! – köszönt. Lisa rögtön felkapta a fejét. A konyhában egy hosszú fekete hajú nő szorgoskodott, éppen palacsintát sütött. Elég magas volt, és kecses. Amikor pedig megfordult… Tisztára olyan volt, mint Felisz, vagyis gyönyörű, csak idősebb kiadásban.
– Öhm… Jó reggelt! – motyogta Lisa.
– Nektek is – mosolygott, és letett egy nagy adag palacsintát elé.
– Hogy iszod a kávét? – kérdezte Eric.
– Sok tejjel, kevés cukorral – ásította Lisa, és már elé is került egy csésze kávé, mellé egy pohár víz és egy szem aszpirin. – Köszönöm.
– Most mennem kell, a butikban leszek – mondta Stephanie. – Azért 10 előtt rugdosd ki a többieket az ágyból. Sziasztok! – fogadott fiához lépett és belecsókolt a rendetlen hajtömegben.
– Szia! – köszönt el Eric.
– Viszontlátásra Mrs. Briece – reagált Lisa is. Majd Ericre nézett, aki éppen háttal állt neki. Egy szürke pólót, és egy mackónadrágot viselt pizsama gyanánt. – Mennyi az idő?
– 9 – mondta, és leült vele szembe reggelizni.
– Mennyi? – pattant fel Lisa. – Már rég suliban kellene lennem. Úr isten. Sehogy se állok. A ruhám gyűrött. A cuccaim otthon vannak. Nem csináltam házit… – járkált fel-alá, amíg valami keménynek nem ütközött az egyik fordulásnál, a fiú mellkasa volt az.
– Nyugi – ragadta meg Eric. – Oké, elfelejtettem, hogy te suliba jársz. De egy napot te is hiányozhatsz, nem?
    Lisa mélyeket lélegzet, majd visszaült, és folytatta a reggelit.
– De – suttogta. A fiú mosolyogva figyelte. – Mi az? – kérdezte pár perc után.
– Semmi – válaszolt egyszerűen, majd újra neki kezdet a reggelijének.
– Ne csináld már! Mit vigyorogsz? Mondd meg, különben… – nézett a szemébe szúrósan.
– Különben? – emelkedett meg szemöldöke. – Eltángálsz egy fakanállal?
– Akár… Megengedem, hogy választhass eszközt hozzá.
– Ó, milyen kedves – mosolygott.
– Korbács van? – szólt közbe Alex hangja álmosan. – Eric arra bukik – röhögött.
– Megoldható – válaszolt gonoszan vigyorogva Lisa. – Biztosan szívesen kölcsönadod a tiédet. Ugye? De ha már itt tartunk, a bilincseidet is kérem. Úgy igazi a szett.
    Alexben azonnal bent ragadt a szó, csak elkerekedett szemekkel nézett a lányra. Erictől viszont bezsebelt egy elismerő pillantást, mellette pedig még jót is nevetett. De Eric nevetésébe, két szoprán kacagás is társult. Felisz és Rosie egymás mellett léptek be a konyhába.
– Hát, bátyuskám megszívtad – csapta hátba Felisz Alexet.
– Legalább megtanulja, hogy ne kötekedjen az okosabb, és furfangosabb nőkkel – kacsintott Lisára Rosie, és leült Eric mellé.
– Háh! – horkantott Alex. – Megszólalt a feminista. Azt hiszem, egy kicsit el vagy téved okosság, és furfang terén…
– Lisa – fordult felé Felisz gyorsan, mintha meg akarná akadályozni, hogy a másik kettő összevesszen – Eric mondta, hogy kellene valami ruha. Bármit elvihetsz, amit csak akarsz.
– Rendben. Köszi – mosolygott rá.
– Jason? – kérdezte Rosie.
– Már hajnalban elhajtott – motyogta Alex. – Hallottam a motor hangot.
    Lisa az utolsó szelet palacsintáját mustrálta. Már alábbhagyott a fejfájása, így sokkal jobban érezte magát. Az étel is nagyon ízlett neki, de úgy érezte az utolsó nem megy le. Finom volt a vanília pudingos palacsinta, elég ritkán jut hozzá, csak ha ő készít, de 3 szelet már elég volt. Bár az övé valahogy sosem sikerül ilyen finomra.
– Hagyd csak – szólt Eric, aki észrevette a szemezést. – Steph hajlamos eltúlozni az adagokat.
– Izé… Rendben. Köszönöm.
    Eric máris intézkedett. Elvette előle a tányért, ő is befejezte. Gyorsan elmosta őket. Meg akarta kérdezni, segítsen-e, de addigra már kész is volt mindennel. Rosie csak egy szeletet evett. Felisz kettőt, ellenben Alex lenyúlta azt is, amit a húgai hagytak.
    Rosie megragadta a kezét, és felhúzta az emeletre. Felisz pedig macskát meghazudtoló ügyességgel lopakodott utánuk, ha nem látta volna, hogy jön, nem is sejti, olyan halkan lépett.
A lányok bevezették egy viszonylag apró szobába. Lisa, ha kérdezik tuti azt mondta volna, hogy egy fiú szobája.
    A falak méz barnák voltak, a bútorok feketék. Fekete padlószőnyeg takarta a parkettát. A falakra fegyverek voltak függesztve, kardok, íjak, tőrök. Az egyedüli, ami talán kissé nőiessé tette a szobát, az egy tükör volt. Az ággyal szemben állt, fekete volt a kerete, és nagy volt, nagyon nagy, olyan ajtó nagyságú nagyjából.
– Fürödj le, mi addig kiválasztjuk, mit vegyél fel – lökte be Rosie a szobából nyíló fürdőbe. – Tiszta törölközőt a mosdó alatti szekrényben találsz – kiáltott még utána.
    A fürdőszobának két ajtaja volt, vagyis két ember használhatja, logikázta ki Lisa. A háta mögöttit bezárta, amazt pedig óvatosan kinyitotta. Kíváncsi volt ki lehet a szomszédban. A szobában nem tartózkodott senki, így körbenézett.
    Azonnal rájött, hogy kié. Semmi kétség Rosieé volt. A falak mély bordók voltak, a bútorok fehérek, az elsők a házban. Nem volt benne rózsaszín, pedig számított rá. Nem, a piros, és a vörös dominált. Vörös tüllfüggönyök voltak, vörös ágynemű, vörös szőnyeg. Ízléses volt, csak úgy, mint a többi szoba.
    Gyorsan visszalépett a fürdőbe, majd lezuhanyozott. Sietett, ahogy csak tudott. Becsomagolta magát az egyik törölközőbe, összefogta a haját egy hajgumival, majd kiment. A lányok az ágyon ülve várták, és beszélgettek, de most felé fordultak. Rosie felpattant, és a kezébe nyomott egy kupac ruhát.
– Vedd fel! – mondta mosolyogva.
    Lisa visszahátrált a fürdőbe, és kibontogatta a kupacot. Egy fekete farmer volt benne, és egy piros póló, hozzá egy fekete mellénnyel. Még egy piros övet is kapott, hátha szüksége lesz rá. De még a csukáját is áthozták a másik szobából. Az összes ruhára szinte rá volt írva, hogy soha se, esetleg egyszer viselték.
    Érdekes volt tudni, hogy ezek a ruhák ugyan annak az embernek a szekrényéből vannak, aki kinyúlt pólókat, és kopott farmereket visel. Felkapta magára a ruhákat, a felső tökéletesen passzolt, bár egy kicsit kivágottabb volt, mint kellett volna. A farmer kicsit hosszú volt, de a szabása miatt nem volt furcsa, passzos is volt, teljesen rásimult a lábaira, ami nem volt Lisa stílusa. Felvette a fekete mellényt is az összhang kedvéért, bár ezt egy kissé megszakította az elrongyolódott cipője.
    Rosie divattervező is lehetne, olyan ügyesen válogatta össze a ruhákat. Nagyok voltak egy picit, mégis tökéletesek. Kilépett a fürdőből, és azonnal körbeforgott.
– A hajadat engedd le – utasította, és kirántotta a hajgumiját. – Tökéletes – állapította meg elégedetten Rosie. – Szexi vagy. De az övet miért nem vetted fel?
– Az már sok lenne – mondta pirulva Lisa.
– Rendben, te tudod – rántotta meg a vállát. – Menjünk, Eric már biztosan vár.
    Megragadta a derekát, és kilökte az ajtón. Egyenesen neki egy izmos mellkasnak.
– Hupsz! Bocsi – szabadkozott, és felnézett a fiúra.
– Semmi gond, de most legalább nem kötöttünk ki a földön – villantotta fel a mosolyát Eric. Lisa pedig úgy érezte összerogy a térde.
– Izé… Te… én… menni… hová… öhm… – a ruhájához pirosodott, végül vett egy mély levegőt és végre értelmes mondatott rakott össze. – Miért is vársz te engem?
    Rosie halkan kuncogott mögöttük, Felisz próbálta csitítani, de ez csak még jobban zavarba hozta Lisát. Eric viszont nem törődött a lányokkal, kedvesen mosolygott, mintha nem éppen az előbb csődölt volna be a beszédkészsége a mosolya láttán.
– Elkísérlek egy darabon, amolyan bodyguard leszek. Aztán meg megyek a dolgomra.
– Ó… – suttogta. – Értem. Köszönöm.
– Nincs mit. Hogy van a fejed? – kérdezte, miközben előre engedte a lányt a lépcsőn.
– Sokkal jobban. Már nem érzem úgy, hogy széthasad – mosolygott.
– Ezt örömmel hallom – nyitotta ki neki a bejárati ajtót.
– Öhm… Nem köszöntem el – mutatott vissza a bezáródó ajtóra Lisa.
– Ó, nem is kell. Visszajössz még – villantott fel egy csibészes mosolyt.
– Pfű! Kikészítesz – suttogta nagyon halkan, ahogy meglátta a fiú mosolyát. Eric szemei elégedetten villantak meg egy pillanatra.
– Hogy mondod? – kérdezte még mindig mosolyogva.
– Csak azt mondtam, hogy: hogy, hogy visszajövök? – hazudta Lisa a tőle telhető legjobban.
– Hmm – a fiú felnevetett, majd megszólalt. – Visszajössz, mert csak itt vagy biztonságban.
– De mondtam már, az apám… – Eric felemelte a kezét belefojtva a szót.
– Nem fejeztem be. A dolgom az, hogy beszéljek Chrisszel.
– Rá akarod venni, hogy segítsen – nem kérdezte, kijelentette. Eric nem is válaszolt.
    Egymás mellett baktattak az utcán. Mivel a fiú előre nézett, Lisa nyugodtan figyelte. Aggodalmasnak tűnt. A haja most egészen szőkének tűnt, akár a folyékony arany csillogott a napfényben. Egy sötétszürke, koptatott farmert, és sötétkék inget viselt. Az ujját kissé felgyűrte, és egy fekete bőrkarkötő volt a kezén. Több vágási heg is csúfította a bőrét. De Lisának még ez is vonzó volt. Minden, ami Ericen volt, vonzotta.
– …Rosie? – kérdezte. A lány ekkor eszmélt rá, hogy a fiú kérdezett tőle valamit.
– Hmm? Mi? – rázta meg a fejét hirtelen, hogy felébredjen a kábulatból.
– Ő választotta a ruhákat, igaz? – nézett rá. Lisa végig tekintett magán, majd bólintott. – Gondoltam, te nem így öltöznél.
– Nem, tényleg nem – mosolyodott el félénken.
– Jól nézel ki.
– Tetszik? – emelte rá a tekintetét.
– Igen, de a valódi Lisa jobban – felé lépett, a lány pedig hátrált egészen, amíg egy ház falának nem ütközött. – Félsz tőlem? – kérdezte.
– Nem – suttogta Lisa.
– Nem? Akkor mégis miért hátrálsz? – a falnak támaszkodott, és lenézett rá.
– Én… csak… – bizonytalankodott. – Nem is ismerlek. Magam sem tudom, hogy félek-e.
    Eric szeme összeszűkült miközben végigmérte. Egy ideig a szemébe nézett, majd tovább ment.
– A valódit – kezdte, amint a lány beérte –, amelyik nem vesz fel olyan felsőt, amiből kilátszik a melltartója szegélye. Egyébként szép darab – villantott rá egy hamiskás mosolyt ismét. Lisa pedig azonnal lenézett, és fentebb húzta a felsőjét. Közben pedig a füle hegyéig elvörösödött. – Nem csak te figyeltél ám engem.
– Öhm… – jött zavarba még jobban. – Köszi.
– Mit, hogy szóltam vagy, hogy megdicsértem? – vigyorgott a fiú.
– Hogy megdicsérted – mondta mosolyogva, mikor sikerült leküzdeni a zavarát. Eric elnevette magát, majd megrázta a fejét, és többet nem szólt.

    Egészen az utcasarokig kísérte Lisát, de ott megtorpant.
– Nem jössz tovább? – kérdezte.
– Nem, nem kellene – állt meg zsebre vágott kézzel előtte. – Azt mondtad, hogy Chris és az apád nagy haverok, igaz? Szerintem nem sok jót hallott rólam. Nem akarok balhét.
– Értem – suttogta Lisa szomorúan.
– Visszatalálsz egyedül?
– Igen, azt hiszem. Már egyszer elmentem. De mit mondjak az apámnak? – esett kétségbe hirtelen.
– Találj ki valamit. Okos kislány vagy – mosolygott féloldalasan. – Ez pedig – húzott elő egy fehér tárgyat a nadrágja zsebéből –, ha esetleg bajba kerülnél.
– Mi ez? – vette át Lisa.
– Ez egy angyalkard. Láttál már ilyet, nálam a tóparton – magyarázta Eric.
– És hogyan működik? – forgatta a kezei között értetlenül, nem találta a bekapcsoló gombot.
– Ha veszélyt érzékel, magától kinyílik, de akkor is kitud, ha te akarod, csupán rá kell gondolnod. Tudod használni, a véredben van – előzte meg a következő kérdést.
– Értem. Köszönöm – bólintott, majd megfordult, hogy elmenjen.
– Lisa – szólt utána.
– Igen? – fordult vissza a lány.
– Van okod félni tőlem – suttogta. – Nem vagyok jobb, mint a bátyám.
– Hogy mondhatsz ilyet? – lépett vissza hozzá.
– Így igaz, én is gyilkolok – borzadt el a fiú. Lisa óvatosan megfogta a kezét, és várt, amíg találkozott a pillantásuk, hogy a szemébe tudjon nézni.
– Démonokat ölsz. Akik ártatlan emberekkel végeznek. Ez nem rossz – az arcára tette a másik kezét, és végig simított rajta.
– Olyanokat is öltem, akik csak félig voltak démonok…
–… és gyilkosok – tette hozzá Lisa. – Ártatlant sosem öltél.
– Ahogy vesszük. Chris minden egyes áldozatának vére az én kezemhez is tapad. Volt rá alkalmam, de nem tudtam megtenni – nézett el újra Lisa mellett.
– Eric, nézz rám – kérte a lány. De nem hallgatott rá. – Nézz rám! – mondta erélyesebben. A fiú ráemelte a gyönyörű, bronzbarna szemeit. Könnyek csillogtak benne, amik nem jöhettek ki soha. – Nem a te hibád. Ha az én bátyám lenne, én is ugyanígy tennék.
    Átölelte amilyen erősen csak tudta. Pár pillanatig nem viszonozta, de végül mégis.
– Lisa… – szólította meg újra.
– Hmm? – nézett fel rá.
– Köszönöm – suttogta csendesen a lány fülébe. Lisa válaszként elmosolyodott. Még egy ideig ölelte, majd mindketten elindultak.

4 megjegyzés:

 1. Hali,
  jajj nagyon jó rész volt, Eric és Lisa olyan cukkkkik!A melltartós rész jó volt!Jajja végén megcsókolhatta volna Lisát, ááá, egész végig arra vártam!Végig azon agyaltam, hogyna most, na majd most, mindjárt megcsókolja, de nem!Jajj majd legközelebb!
  siess akövivel
  cup-cup

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia:)
   Köszönöm, hogy írtál:D Jól esik, hogy mindig írsz valamit, köszi:)
   Hát talán a következőbe megcsókolja, de nem ígérek semmit :D
   Puszi:)

   Törlés
 2. Szijja!:)
  Na de Szilvi!!! A vége olyan megható volt...:') A csókot én is vártam, de majd legközelebb...:)
  Egyszerűen tökéletes ez a story. Nem tudok rá mit mondani, és hétről hétre újabb dicsérő jelzőkkel illetni, mert már nem tudok újabb szavakat kitalálni...:DD
  Csak annyi, hogy siess!!!;)

  Pusszancs!♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :)
   Köszönöm szépen, lassan elpirulok a dicsérettől:D
   Örülök, hogy ennyire tetszik. Remélem, később sem okozok csalódást:)
   Köszönöm még 1x:)
   Sietek!
   Puszi:)

   Törlés