Befejezett történet!

2013. november 15., péntek

8. fejezet

Sziasztok! :)
Mivel holnap szalagavatóm lesz, így ma rakom fel a nyolcadik fejezetet. Remélem, tetszeni fog, és kapok tőletek pár szót:D
Jó olvasást hozzá! Holnap este meg gondoljatok rám, ha tehetitek, nehogy elrontsam a keringőt:D

Puszi

Szilvi:)

8. fejezet

    Eric elég sokáig elmaradt, így Lisa megengedte magának, hogy körbenézzen a nappaliban. Eléggé zsúfoltnak tetszett, bár meglehetősen nagynak is. Volt bent kanapé, fotelek, kis asztal, tv, és az egyik falat könyves polcok terítették be telis-tele könyvekkel.
    Voltak ott mindenféle könyvek, mindenféle nyelven. Régiek, és újak, szerelmi történetek, és kalandregények, történelmi, és politikai írások, enciklopédiák, és szótárak. Abc sorrendben, de csak az S betűtől, vagyis valahol a házban lehet még több is. Elképesztő mennyi könyvük volt. Jobban felszereltek, mint egy kisebb könyvtár.
    Végül visszaült a kanapéra. Most vette észre, hogy a dohányzó asztalon hever egy könyv, kinyitva, lefektetve. Felvette és beleolvasott. Egy kukkot sem érett belőle, franciául volt. De Victor Hugo nevét azért felismerte, és az oldalakon Mariusés és Cosette-tét is. A nyomorultak. Kinyílt a hátsó ajtó, és nevetés harsant. Lisa rögtön odanézett, de az érkező fiúk nem figyeltek fel rá.
– Felisz még örült is, hogy kijöttél, és elhívtál, csak ártani bírtam a kocsinak – nevetett Alex. – Egyáltalán nem érzem magam férfiasnak mellette – váltott kissé elkeseredettebb hangnemre a fiú.
– Nem csak mellette nem vagy férfias, haver – veregette hátba Eric.
– Az beszél, aki inkább olvasgat szerelmi történeteket, minthogy segítsen megszerelni a kocsit?
– Valakinek művelődni is kell ebben a házban az olyanok mellett, mint te – vágott vissza Eric megjátszott nehezteléssel a hangjában.
– Jól van, oké, nyertél – emelte fel a kezeit. – Holnap este elviszem a kocsit, ha meg tudják javítani persze. Ugye nem gond? Nincs rá szükséged, igaz?
– Nincs, tőlem viheted – rántotta meg a vállát. – Nem megyek sehová.
– Meddig élsz még monogám életet? Amíg li…
    Ekkor megszólalt a csengő, belefojtva a szót Alexbe. Úgy meglepve Lisát, aki éppen elmerült a két fiú tanulmányozásában, hogy elejtette a könyvet. Mindkét fiú ránézett, de még Alex követte a tekintetével a zuhanó könyvet, addig Eric csak őt figyelte.
– Ki lehet az? – kérdezte egyszer csak Alex.
– A vacsora. Nyitom – azzal Eric már el is tűnt a nappaliból.
– Szia! – köszönt neki Alex, és lehuppant az egyik bőrfotelbe. – Örülök, hogy újra látlak.
– Én is örülök – biccentett Lisa.
    Kicsit zavarban volt a fiú társaságában, ennek két oka is volt. Egyrészt, az előbbi szituáció eléggé érdekes volt, főleg, hogy hallotta a beszélgetésüket. Eric biztosan azt hitte, még mindig telefonál valahol, és nem hall semmit. Másrészt, mert a fiún nem volt felső. Már nem mintha nem lett volna szép látvány, sőt inkább gyönyörű. Kidolgozott felsőtest, kocka has, erős karok. De azok után, ami nem rég közte és Eric között történt, vagyis inkább majdnem történt, ez már egy kicsit sok volt neki. Egy félmeztelen fiú.
    A haja megint olyan volt, mint legutóbb, mintha a fejére esett volna a zselés doboz. Szürkéskék szemeit hirtelen az ajtó felé kapta, ahol Eric eltűnt, és most visszatért. Szép szemei voltak, de valahogy mégsem olyan megbabonázóan kékek, mint Chrisnek. Az övéi felejthetetlenek voltak, Alexé inkább átlagosak.
– Tessék – dobott neki oda egy fekete pólót Eric, Alex pedig ügyesen elkapta.
– Kösz – vette fel, és máris jobban érezte magát, ő is, és Lisa is.
– Itt a kaja. Gyertek! – intett és elindult a konyhába.
– Milyet rendeltél nekem? – kérdezte Alex.
– Van gombás, sajtos, sonkás, csípős szószos, meg kitudja még miféle – rántotta meg a vállát a szőke fiú. – A sonkás, sajtos kivételével bármelyiket választhatod – azzal lepakolt az asztalra.
Kinyitogatta a dobozokat, kereste valamelyiket.
– Passzolnád a gombást – mondta Alex, és felült a pultra. Eric anélkül, hogy odanézett volna, elhajította az egyik dobozt, a másik srác, pedig ügyesen elkapta.
– Parancsolj! – tette le Lisa elé az egyik dobozt. – Ülj csak le. Lehet az asztalnál is, csak a majmok szívesebben vannak a magasban – vigyorgott Eric.
– Hé! – vágott egy kanalat a hátának Alex. – Ne sértegess, mert elgyepállak.
– Hú, de félek! – játszotta meg a remegést.
– Ne tegyétek már az agyatokat fiúk – hallatszott egy női hang a konyhaajtóból. – Csak, mert van egy új játékszer, még nem kell összeverekedni rajta.
    Lisa hátrafordult. Felisz dőlt neki az ajtófélfának. Fekete pólót, és egy kopott farmert viselt. A haja megint lófarokba volt kötve. A kezét egy olajos rongyba törölte, és közben kedvesen mosolygott.
– Jó újralátni – intett Lisának. – Elkél még pár nő a házban.
– Én is örülök, hogy látlak – köszönt vissza mosolyogva.
    Felisz Alexhez lépett, és kikapta a szelet pizzát a kezéből, amibe készült beleharapni.
– Hékás! – hördült fel a fiú. – Kislány, tudd hol a határ.
    Felkapta a testvérét, és fejjel lefelé fordította, de Felisz még időben feldobta a pizzát, amit Eric ügyesen elkapott egy tányérral.
– Ne már! – sikoltotta kézen állva. – Eressz el!
– Mindig ezt csinálják – rántotta meg a vállát Eric. – Sőt most még visszafogják magukat.
    Felisz szétnyitotta a lábait, majd a bal kezével, megrántotta a bátyja nadrágját. Enyhült a lábain a szorítás, kirántotta őket, majd felegyenesedett, és hátracsavarta Alex kezeit, aki felüvöltött fájdalmában.
    Aztán Erichez sétált, és elvette a pizzáját.
– Köszönöm – mosolygott, és leült az egyik székre. Alex pedig morogva vissza a pultra. – Anya szólni fog.
– Nincs itthon – vetette oda a fiú flegmán, talán kicsit sértődötten.

    Pont végszóra betrappolt egy magas, barna hajú férfi is a konyhába. Markáns arca borostás volt, szemei ugyanolyan kékek, mint a fiának, és a lányának. Hangja pedig mély volt és reszelős, amikor megszólalt:
– Tűntesd el a hátsód onnan, drága fiam, mielőtt anyád meglátja – mondta megjátszott apai szigorral, Alex, pedig leugrott a pultról. Majd a férfi Lisához fordult. – Szervusz! – nyújtott kezet. – Josh vagyok, a családfő.
– Lisa. Örvendek – fogadta el a felé nyújtott jobbot.
– Gondolom, az itt léted azt jelenti, hogy megváltozott a hozzáállásod a történtekhez.
– Öhm… Igen – suttogta zavartan.
– Mi történt? Ha szabad megkérdeznem, persze – ült le vele szemben.
– Hát… – nem tudta, hogyan kezdje, de Eric kisegítette.
– Chris elment hozzá, és küldött nekem egy fenyegető üzenetet Lisa közvetítésével – foglalta össze tömören.
– Hogy? – húzta fel a szemöldökét a férfi. Nem nézett Ericre, végig Lisán tartotta a pillantását, aki viszont megpróbálta kerülni a szemkontaktust. Nem tudta megmondani miért, de zavarta az átható tekintet.
– Hogy kicsinál, ha nem húzok el innen – mondta könnyedén.
– Háh! – horkantott Alex. – Milyen kedves…
– Mióta figyelmezted téged? – kérdezte Felisz. - Eddig is ki akart nyírni, nem?
– Nem – mondta Josh. Mindenki értetlenül nézett rá, csak Eric nem. Alex is csak egy pillanatra kapta az apjára a tekintetét, majd fogadott bátyját fürkészte.
– Hogy érted ezt, apa? – kérdezte Felisz. De Josh meg se hallotta, csak Ericet figyelte. Aki babrálni kezdet az egyik késsel, és beleállította a vágódeszkába. Pár percig csend uralkodott a szobában, csak Eric zörgését a késsel lehetett hallani. Végül ő elégelte meg ezt a kínos, zavart csöndet.
– Oké! – vett egy mély levegőt a fiú, és Lisára mosolygott. Bár ezen most látszott, hogy nem őszinte. – Végeztél? Akkor megmutatom a szobád – és kiindult a konyhából.
– Eric – szólt utána Felisz gyengéden, de nem reagált, mintha nem is hallaná.
– Eric – mondta parancsolóan az apa, de most sem akaródzott meghallani. – Eric Laser! – mennydörögte Josh. A fiú megtorpant. Mérlegelte a helyzetet. – Gyere ide vissza, most.
– Nem akarok erről beszélni – szűrte a fogai között, háttal.
– Rendben, majd később – válaszolt pár pillanat múlva megenyhülve.
– Jössz már Lisa? – szólt hátra nem túl kedvesen, aztán tovább indult.

    Lisa értetlenül nézett körbe, de mindenki csak Eric hűlt helyére meredt. Végül fogta magát, és utána indult. Fent az emeleten, a lépcsőkorlátnak támaszkodott, amikor utolérte.
– Na, végre! Gyere! – morogta és intett Lisának.
    Követte Ericet a fiú szobájáig, oda ment be, a lány értetlenül követte.
– Ez a te szobád – jegyezte meg.
– Micsoda elmés megállapítás – morogta és a szekrényben kezdett kutakodni.
– Jól van, na, azért nem kell bunkónak lenni – tette keresztbe a kezét a mellén sértődötten Lisa.
– Bocsánat – fordult vissza. – Csak ágynemű huzatért jöttem be.
– Hol van a szőnyeged? – ráncolta a homlokát a lány.
– A tisztítóban. Koszos lett – válaszolt egyszerűen.
– És mi történt a szekrényeddel? – vette észre a beszakadt bútort is. – Mi történt itt? Rohamosztagosok voltak itt bevetésen, vagy mi a szösz?
– Egy kis baleset – rántotta meg a vállát, el sem mosolyodott, mintha Lisa nem is próbált volna meg viccelődni. Felkapott egy fekete-fehér kupacot, majd átsétált a kettővel arrébb lévő szobába. – A vendégszobánk – mutatott körbe. – Nem nagy durranás, de megteszi.
– Nagyon szép! – mosolyodott el Lisa.
    A falak krémszínűre voltak festve. Volt bent két fekete szekrény, egy fekete ágy és egy fekete kis asztal. A függönyök lila tüllök voltak. Az ágyat egy lila pléd takarta, két lila, és egy krémszínű párnával. A szőnyeg viszont fekete volt, és nagyon puha.
– Rosie rendezte be – jegyezte meg Eric. Majd hozzálátott a huzatfelhúzáshoz.

6 megjegyzés:

  1. Szia :D Jajj végre :D már nagyon vártam :D Kicsit hiányzott belőle az akció, de így is bírtam :D Szeretem a bunyós jeleneteket :D hihii.
    Na mind1, a lényeg, hogy szokás szerint imádtam!!!hihi
    Áww, siesssss a kövvvivel!!Hihi
    Cup-cup♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!:)
      Kicsit, de lesz majd akció is még bőven:D
      Köszönöm:)
      Sietek:D
      Puszi:)

      Törlés
  2. Szió ;)
    Nagyon jó lett ez a fejezet is mint az előző ( most olvastam el a 7. fejezetet is). :)
    Alex....*-* :D Szívesen láttam volna én is a kockás hasát...:D
    Siess a kövivel!!
    Puszii
    Ui: Hát...jó szalagavatót! :) És sok sikert a tánchoz. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!:)
      Köszönöm szépen!:)
      Hát igen a kockás has:D
      Puszi:)

      U.i.: Köszi, egészen jól sikerült a szalagavatónk:D

      Törlés
  3. Szia!:)
    Először is nagyon sajnálom, hogy csak most írok komit, miután már a kövi részt is felraktad, de csak most volt időm.
    Hát nekem ez a rész is iszonyatosan tetszett! Alex hasára viszont én is kíváncsi lettem volna élőben...:D
    Ez egy nagyooon fantasztikus blog, egy újabb fantasztikus résszel!!!♥
    Hát ugye már nem írhatom, hogy siess a kövivel, de azért siess!:DD

    Pusszancs!♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia:)
      Semmi gond, utólag is ugyanannyira örülök a kedves szavaknak:)
      Puszi:)

      Törlés