Befejezett történet!

2015. július 25., szombat

39. fejezet

Sziasztok! 

Meghoztam a következő fejezetet. Ezenkívül még egy epilógus maradt, aztán kezdődik a 3. rész. 
Remélem, tetszeni fog. 
Jó olvasást! 

Puszi :)

39. fejezet



– Emilyvel mi lett? – kérdezte Chris, amint lenyugodtak kicsit a kedélyek.
– Elmenekült, amikor elkezdtem visszaváltozni – felelte Ifaril. A fiú bólintott, majd körbenézett a mezőn. Nem csak a bukott hiányát vette észre, hanem Jamesét is, ő is lelépett még valamikor a csata közben, semmi sem maradt utána.
– Eric! – fordult az angyal a fiúhoz, aki azóta nem szólt hozzá, mióta visszatért a halálból a karjai közt. – Beszélhetnénk négyszemközt?
A nephilim bólintott, majd Ifaril oldalra sétált, ő pedig zavartan, zsebre vágott kézzel követte.

Alexék láttak valami fehér villanást, nem is egyet, és furcsa megmagyarázhatatlan hangokat is hallottak, de mire kiértek a tisztásra a csatának vége volt. Furcsa látvány fogadta őket. Rosie és Chris nem messze álldogáltak egymás mellett, de figyelve rá, hogy még csak véletlenül se nézzenek egymásra. Aztán Alex Ericet is kiszúrta távolabb egy angyallal beszélgetett, gondterheltnek tűnt. Lisát pedig... Lisát nem látta sehol.
– Elkéstetek – jegyezte meg Chris, ahogy rájuk nézett.
– Elkeveredett a meghívónk – válaszolt Alex hasonló hangnemben.
– Hogy találtatok meg? – emelkedett meg a vadász szemöldöke.
– Még működik a kereső varázslat, gyengébben, de még megvan – Chris értetlenül nézett rá, mire lemondóan legyintett. – Hosszú. Lemaradtál pár dologról még egy cellában nyaraltál. Mi történt? Az egy angyal?
– Ja, Saiker pedig meglógott – vonta meg a vállát a démonvérű. – Ahogy James és Emily is. Elbuktunk!
A többiek nem szóltak semmit, pár pillanatig némán figyelték, hogy Eric és az angyal beszélnek, látszott a nephilimen a távolságtartás és a legyőzöttség.
– Veletek? – bökött az állával a csapzott társaságra Chris.
– Harcoltunk – vonta meg a vállát Felisz, aki sántikált kicsit.
– De jól vagytok? – kérdezte ijedten Rosie.
– Élünk – bólintott Jason. – Mi folyik ott? – nézett el Ericék felé.
– Nem tudjuk – rázta a fejét a vörös lány. – Már egy ideje beszélgetnek. Miután a többi angyal lelépett, elmentek és azóta beszélgetnek.
– Többi angyal? – kerekedett el Alex szeme.
– Voltak páran – bólintott a lány, és lopva Chrisre nézett.
– Akkor ő lenne Lisa angyala? – folytatta a faggatózást.
– Hát... ő... – kezdte Rosie.
– Ő maga Lisa – vágott közbe a vadász, de rájuk se nézett, csak a távol beszélgető párost figyelte. Eric feléjük indult, mögötte az angyal pedig egy fénycsóva közepette semmivé vált.


– Tessék – nyújtotta felé az angyal a tőrt, de ő csak értetlenül nézett rá. – Vedd el! – nyomatékosította a kezét megmozgatva.
– Miért? – kérdezte végül. – A tiéd.
– Azt mondtad, hogy ha találkozol az angyallal, aki teremtett, megölöd – magyarázta. – Itt vagyok, és nem ellenkezem. Csak ezzel végezhetsz velem, a saját kardod nem megfelelő, az csak megsebez.
Eric továbbra sem vette el a fegyvert, csak nézte a lányt, akit azt hitte, hogy ismer, de kiderült, hogy semmit sem tud róla. Az angyal pillantásában értetlenség tükröződött, pont ugyanolyanok voltak a szemei és az arca sem változott semmit sem, de mégis egy idegen nézett rá vissza.
– Mire vársz? – kérdezte. – A testvéreim nem fognak bántani, nem árthatnak egy halandónak sem, megbuknak, ha mégis, azt pedig sosem kockáztatnák, főleg ha én akartam így, én pedig akarom. Gyerünk, tedd meg! – ragadta meg a fiú karját, hogy belehelyezze a tőrt a tenyerébe, de Eric elrántotta azt.
– Lisával mi történt? – kérdezte a fiú rekedten, tudomást sem véve a fegyverről.
– Lisával? – suttogta meglepetten Ifaril. – Természetesen egyek vagyunk, Lisa egy darab volt belőlem, ami most újra a részem.
– Tudott róla, hogy mi... mi lesz az ára? – csuklott el a hangja beszéd közben.
– Igen, a végén rájött. Neki kellett választania, ő döntött úgy, hogy újra eggyé váljon a két részem. Ő volt a legemberibb bennem, mindig is bennem volt, és mindig is bennem lesz.
– Vissza tudsz változni? – kérdezte Eric bizonytalanul.
– Igen – bólintott az angyal.
– És vissza fogsz? – nézett a szemébe, mire óvatosan megrázta a fejét.
– Nem. Nem lehet, sajnálom.
– Értem – bólintott a nephilim belenyugvóan. – Akkor nincs miről beszélnünk – indult vissza a többiekhez.
– Eric – szólt utána. – Ami köztünk történt...
– Köztünk nem történt semmi – vágott közbe a fiú. – Nincs olyan, hogy mi. Olyan volt, hogy Lisa és én, de ő meghalt ma este – nézett mélyen az angyal barna szemeibe, és keserűen felnevetett. – Hát csak nem tudtam megmenteni, hiába ígértem meg.
– Olyan erőkkel áltál szemben, amik ellen nem győzhettél – próbálta vigasztalni.
– Tudod – sóhajtott Eric –, bátor volt, bátrabb mindenkinél, akit valaha ismertem. Én akartam megmenteni őt, de fordítva történt – mondta még utoljára, majd ott hagyta egyedül az angyalt.

٭

Botladozva botorkált előre, a kezét még mindig a vérző sebére szorítva. Úgy szúrta meg, hogy abba ne haljon bele, nem ért létfontosságú szerveket, de rengeteg vért veszített, már nem látott tisztán, elhomályosodott a látása, lassan elájul. Egy ház falának dőlt erőtlenül, és lefelé kezdet csúszni, nem bírta tovább a lába, képtelen volt továbbmenni. Hát így lesz vége a kettejük csatájának? Ő vesztett, Chris győzött. Biztos volt benne, hogy nem maradhat alul, legutóbb is egész egyszerűen földre kényszeríttette a másik fiút, de úgy tűnt, tévedett. Chris legutóbb hagyta győzni, milyen szánalmas. Elhitte, hogy legyőzhetetlen, mégis mekkorát tévedett. Az öccséért és az angyalkáért bevállalta még a kínzást és az esetleges halált is. Mennyire ostoba volt, amikor azt hitte, hogy Chris előtt jár bármiben is, mindig le volt maradva. Azt hitte, hogy ő mozgatja a szálakat, hogy minden úgy történik, ahogy ő szeretné, közben pedig csak a kezére játszott, minden úgy volt, ahogy Chris akarta, rögtönzött egy veszélyes, de nagyon jó tervet, mint mindig. Még őt is becsapta, annyira önelégült volt, hogy semmit sem vett észre. Az érzelmei vezetik, nem gondol át semmit sem, sosincs terve, ezeket tartotta a legnagyobb hibáinak, hát tévedett. Lehet, nem tervez annyira előre, mint ő, de roppant gyorsan hoz meg elképesztő döntéseket és áll elő tökéletes tervekkel. Amióta csak Saikerhez került folyamatosan versenget vele, amióta csak ismeri, mindig le akarta győzni, de mindig alulmaradt. Chris volt az idősebb, a tapasztaltabb, az ügyesebb, a gyorsabb, és mindig ő kapta a nehezebb feladatokat a démontól, rábízta a legfontosabb dolgokat, mindig jobban bízott az ő képességeiben, mint benne. James mindig csak a második lehetett, egészen idáig, egyszer azt hitte, hogy végre győzött, hogy előrébb járt, és Chris dolgozik az ő keze alá, most mégis úgy néz ki, hogy ő győzött ismét. Úgy hitte, hogy tökéletes a terve, de Chrisé volt az, mint mindig. És most hogyan fogja végezni? Elvérzik egy koszos, elhagyatott utcán egy olyan seb miatt, amit nem szántak halálosnak, talán nem is lenne az, ha ott maradt volna a legelőn. Ismerte Christ, túl jól, tudta, hogy nem hagyta volna meghalni. Ha meg akarná ölni, rögtön ledöfi, simán megtehette volna és nem okozna neki többé gondot, de így... így inkább csak megalázta, ezzel a halállal igen, teljesen tönkretette. Ebben a pillanatban jobban gyűlölte őt, mint eddig bármikor, mindennél és mindenkinél jobban.
Hirtelen kopogó léptek zaját hallotta az utcán közeledni. A sötétben nem láthatta, hogy ki az csak a körvonalait tudta kivenni, de már a járásából felismerte. Egy karcsú, magas és kecses lány volt. Finom vonalai voltak, könnyed és magabiztos mozgása. Hosszú haja loknikban omlott a vállára, parfümje belengte a levegőt, ahogy eléért és leguggolt hozzá.
– Rosszul nézel ki – jegyezte meg.
– Jöttél befejezni, amit a gazdád elkezdet? – kérdezte James szarkasztikusan. A lány felállt és válaszként a tűsarkúja hegyét a vágásba állította, mire felüvöltött a fájdalomtól.
– Van még kedved gúnyolódni? – döntötte félre a fejét érdeklődve. – Éppenséggel megmenteni jöttem, de lehet, azt kellene mondani, hogy elkéstem, sajnos már halott voltál. Miért is érdemelnéd meg az életet?
– Hát ölj meg! – nézett a szemébe a vadász. – Ne kímélj!
– Hagynom kellene itt megdögleni egyedül, szégyenben és megalázottan, de nem tehetem.
– Nem akarok neki tartozni, inkább hagyj meghalni – ellenkezett James.
– Csakhogy nem vagy olyan helyzetben, hogy ezt te döntsd el drágám – vágta meg a kezét a lány. – Igyál!
Nyomta a csuklóját a szájához, mikor a fiú nem volt ezt hajlandó megtenni, befogta az orrát, és végül is mégis lenyelte a vért.
– Miért tetted? – kérdezte James, mikor a lány ellépett tőle.
– Kellesz még neki – vonta meg a vállát. – Aludj jól! – mondta még utoljára Vick, majd minden elfeketült a szeme előtt és a sötétségbe zuhant.

6 megjegyzés:

  1. Oké, meg sem jegyzem, hogy az előző részhez írt kisregényemet 4 sorban reagáltad le... ja de, mégis megjegyeztem...hupsz...
    De attól már nem tekintek el, hogy egy ilyen kis izével szórod ki a szemem!!


    Szia Szivi
    még mindig nem kaptam válaszokat!!! Hova tűnt a Don? Meg Gabriella, mit bűvészkedett? Annyi mindent írtam az előzőhöz, ott se kaptam választ, meg ittse. Most mi a franciska történik itten? SkizoLiza meg full be van kattanva, én a helyében nem fölajánlottam volna, h engem öljön meg, neeem, megszurkálni azzal a kis fogpiszkálóval (ide egy bazinagylájkot hallucinálj be)
    Ja, egy kis kérkedés; Enyém az első komi, óóóóhh bicccs plízzzzz jeaah!!! ahhh ezzaz, naaa kiakirááááály? jajj, az nem menő. naaa kiiiiakenyérpirító?? óh jeee, igen én!!
    Mostanában elszoktál attól, hogy az én színvonalamra írd meg a részeket,(kicsit lejjebb kéne vinni a szintet, hogy a kevésbé jó felfogásúak is értsék) Mert most olyan homály van hogy nagyon, annyira homályos a fejem, mint egy kocsi szélvédője, amit már kilóméterekről kiszúrnak a mexikói kocsimosó bevándorlók, akik jönnek ellopni a munkát előlünk! (tudom rasszista vagyok, pedig a perui winettu-klánokat meg sem említettem még, ideje lenne)
    De ha már itt tartok, Eric szerintem egy perui, kabai beütéssel, aki jött szüretelni a maniókát. Hogy tiszteletben tartsam a szokásait azt mondom, magához szoríthatná a tollaskígyó ( mert peruban az van!) (és semmi hülye viccet nem sütöttem el az örök vadászmezőkről, a rendőrökről, vagy putyinról) Najó, ezt figyeld, két ruszputyin megy a sivatagban.... Áhh inkább hagyjuk.
    Imádikus volt az első fele, a másodikat nem értettem, elakadtam annál a résznél, hogy miazhogy nem döglik meg. Valahogy nem sikerült felfognom. Remélem azért még rászakad egy csillár és megdöglik. Ja, és SexiDethrit szívesen látnám az elkövetkező részekben!!
    Ja, meg miazhogy, Chrisnek alig volt sora. Óvatosan, mert viszlek Judy bírónőhöz Chris személyi jogainak korlátozása miatt. Tudod van szólásszabadság. Úgyyhogy hagyd őt beszélni!!!! :DD Alexet meg nyírd má mi lécci, meg a többit is, csak Chris, a góré meg DethriSexi maradjon, meg Vick, meg Rosie, őket mindenki szereti. De Feliszt mindenféleképpen tüntesd el a közeljövőben, nagyon közeliben!!

    Najó, ennyi elég volt, úgyis fogok kapni egy 5 soros választ rá, pfff
    Pusszedli
    Alias; Elsőkommentelő óóóóhjeeee kenyérpirító

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Esküszöm, nemsokára válaszok, de nincs időm hosszú kommentet írni és most azt akarok :D

      Törlés
    2. Na, akkor megpróbálok hosszabban válaszolni :D
      Egyébként bocsi, hogy ilyen sokáig, de a bécsieket boldogítottam, nem volt rá időm.
      Hát hogy hová tűnt a Don az majd kiderül a harmadik kötetben. Rengeteget fog szerepelni még. Vagyis annyira rengeteget talán nem, de sokat igen. Most új tervet szövöget. El van foglalva.
      Gabriel egy nagyon fontos angyal és bírja Lisát és visszaadta neki az életét. :D
      Mi van mexikóval meg a perui bevándorlókkal? Ezt nem igazán vágtam, Ericet is megkérdeztem, de ő sem volt okosabb :D De szegénynek még mindig nagyon fáj, hogy ennyire nem szereted.:(((
      Dethriel még fog szerepelni, bár most egy jó darabig azt hiszem, hogy nem. Amúgy azt hittem, hogy ő egy tök unszimpatikus karakter, erre te őt is megszereted :D Pedig nem kedveli Christ, a legkevésbé sem. Később se fogja, legalábbis azt hiszem.
      Tudom, Christ nem hagyom eléggé érvényesülni. Fog ő még rohadt sokat beszélni és sok hülyeséget csinálni.
      Alexet? Miért? Szegény Fanni, bár ritkán jár erre, de ne érje már olyan sokk, hogy Alex feldobta a pacskert. :O
      Vicket mióta szereted? Erről a pontról lemaradtam o.O Na, mindegy, örül neki, hogy nem akarod kinyírni.
      Felisz viszont mérges, mert ennyire ellene kampányolsz.
      Remélem, mindenre feleltem, de tudom, hogy úgysem leszel elégedett :P :D

      Puszika :D

      Törlés
    3. Ahhj, tudod, ha megállsz egy benzinkúton egyből betámadnak a mexikóiak h illegálba szélvédőt tisztítsanak!! a peruiak meg, akik jönnek maniókát lopni....hát csak nem mondhatom ki hangosan h C-állampolgár!!! Így már vágod? Winettou klán!
      ÉS kikerem SexiDexi nevében! Ő nem unszimpi! Gabriella az viszont igen. Menjen azt olvadjon be a peruiak közé! Hát mivel ez már egy szerelmi 3szög nem is vártam el hogy kedvelje Crisssziiiiikémet, aww, igen már szerelmi 3szögnél tartunk, ennyire komoly a kapcsolatunk. De persze úgyis tudod kit választok a végén,eeeehh, erről jut eszembe, valami homályos emlék kering a fejemben, ami rímel arra, hogy novellla...ja várjá..nem is rímel...
      És én mindig is Vic fan voltam! Meg persze a Don!!! Ahhh. Don Corleone! Preego prego, Giovanni Trapattoni! A kis drága góré... lávoljuk őt. Felisz meg pusztuljon meg!
      Cuppancs!

      Törlés
    4. JA ésmi ez az új kinézet? Nagyon jó egyébként az új fejléc, nem is értem az enyémet minek raktad ki ehelyett! Sokkal jobb!

      Törlés