Befejezett történet!

2014. augusztus 2., szombat

11. fejezet

Sziasztok!

Meghoztam a 11. fejezetet is, remélem, hogy tetszeni fog. Most egy ideig szünetre megy a történet, nagyjából 2-3 hétig nem lesz fejezet, tartunk egy kis nyári szünetet. Addig is pihenjetek, még megtehetitek, használjátok ki a meleg napokat és strandoljatok rengeteget :D
Ezenkívül történt egy kis változtatás, a fejezetek címkéket kaptak, minden szereplő a nevét, így kicsit könnyebb lesz talán eligazodni.
De nem dumálok tovább, jó olvasást!

Puszi :)

11. fejezet


    Lisa a szobájában ült az ágyán. A gondolatai cikáztak, össze-vissza kergették egymást. Nem tudta megemészteni a Tanácsnál hallottakat, amiket Eric mondott, megrémisztették. Furcsa volt most valami ennyire emberi dologtól megijedni a sok természetfeletti után.
De nem magyarázott meg neki semmit, amint hazaértek a Tanácstól, bezárkózott a szobájába. Nem is ment el, mivel Alex őrködött, persze nem önszántából. Az apja megfenyegette, hogy ő fog mosogatni egy teljes hónapig, ha szem elől téveszti, ezt nem merte kockáztatni. Túl sok volt a vesztenivalója. Hát igen, kinek mi a csapás, valakinek a mosogatás, másnak pedig...
Lisa fullasztónak érezte a szobája levegőjét, ezért kinyitotta az ablakot. Enyhe szellő fújt odakinn, az eső csendesen kopogott a járdán. Nézte egy darabig a fák szélbe hajladozó ágait, majd visszafordult a szobája felé. Zúgott a feje, majd újra hangokat kezdet hallani.
– Megteszem.
– Nem kellene – mondta az ismerős női hang.
– Nyugalom – válaszolt lágyan egy férfi –, tudom, mit csinálok.
– Mindig ezt mondod, aztán mindig ki kell húznunk a csávából – szólt közbe egy másik férfi. Az ő hangja kemény volt, és unott.
– Vannak dolgok, amik megérik a kockázatot – mondta jókedvűen az első.
– Rossz ötlet
– nyöszörögte a nő, de már nem kapott választ. Hirtelen csönd lett. Feszült csönd. Lisa már nem hallotta a hangokat, de érezte még a jelenlétüket a tudatában. Valahol ott voltak, és figyeltek. Valamire nagyon összepontosítottak. A feje folyamatosan zúgott.
Aztán hirtelen fájdalom nyilallt a hátába, pont a lapockáinál erős égető fájdalom járta át.
Ne! – sikoltotta a női hang.
Én is éreztem – mondta a második férfi. – Megkeresem – és ezzel megszakadt a kapcsolat. Lisa újra a látta a szobáját, és újra csak a saját gondolatait hallotta. Egyedül maradt. Nem tudta hová tenni, de reszketett. Rossz érzése volt, mintha nagy baj lenne.
A szél felerősödött, amíg nem teljesen volt magánál, és csapdosta az ablakpárkányt. Lisa kissé nehézkesen, de végül becsukta. Az eső ugyanúgy esett, csak a fákat csavarta jobban a szél. De úgy tűnt, most ismét csendesedik a vihar.

Lisa nem akart tovább egyedül maradni, úgy döntött, megkeresi a többieket. Nem kellett sokáig kutatnia, Alexék konyhában voltak. A lépcsőn felhallatszottak a hangok. Nem tudta kivenni, miről beszéltek, így lement.
– Gyere! – intett neki Eric, amikor meglátta.
Meglepetten nézett körbe, mindenki bent volt a szülőket leszámítva, még Jason is, aki az ablaknál állt, így pont szemben a belépő lánnyal. Alex az asztalon ült és egy tőr hüvelyt dobált a plafon felé, Rosie a végében egy széken, Felisz szintén, csak ő közelebb a fiúkhoz. Eric pedig a kredencen, a lábát egy széken pihentette.
– Na, befutottál végre – jegyezte meg Alex viccesen, amikor ránézett. – Késtél kicsit.
– Senki sem szólt, hogy kupaktanács lesz – vonta meg a vállát a lány, és Erichez sétált, és felült mellé. A fiú figyelte, amíg átkelt a szobán. De az sem kerülte el a figyelmét, hogy Felisz vágott egy grimaszt, amikor belépett.
– Csodás, még egy Chris imádó – morogta.
– Mi? – kérdezte Lisa meghökkenve, remélte, hogy rosszul hallotta, bár tudta, hogy nem.
– Semmi – vonta meg a vállát a lány.
– Ha bajod van mondd, de ne grimaszolj, és morogj az orrod alatt, mint egy óvodás – vágta oda dühösen Lisa. Felisz szemöldöke látványosan felszaladt a homlokára.
– Hogy mondod?
– Hallottad, én normális hangerővel beszélek – nézett a szemébe dacosan. – Egyébként igazán túltehetnéd már magad egy aprócska vitán. Nem egyezik a véleményünk, emészd meg! – fűzte össze a karját a mellkasán a lány.
Felisz fújtatva felpattant, de a többiek gyorsan reagáltak. Eric, és Jason azonnal a lányok közé álltak. Alex pedig hátulról lépett a húgához. Lisa fel se fogta hirtelen, hogy mit akart, csak pislogott meglepetten.
Eric megnyugtatóan megfogta Felisz karját, de lerázta magáról a kezét.
– Védjétek csak, úgyis mindenki odáig van érte – kelt ki magából még jobban, és vádlón nézett végig a testvérein. 
– Nem kell megvédeni, én is képes vagyok rá, magamtól is – beszélt vissza Lisa, nem ijedt meg a dühkitörésétől.
– Na persze – horkantott Felisz, de nem folytathatta.
– Na most fejezd be! – szólt közbe Eric, és közelebb lépett a húgához. – Elegem van. Sokkal fontosabb dolgunk is van, mint az ostoba vitátok. Ha nem tudsz Lisával együtt dolgoz, menj el, de ne nehezítsd tovább – majd a lányhoz fordult. – Ez rád is vonatkozik – mondta Lisa szemébe. Kicsit meglepődött, de bólintott. Felisz dühösen visszaült, és a többiek is újra elfoglalták a helyüket.
Eric megtámaszkodott a lány mögött. A keze hozzáért a fenekéhez, és nem úgy tűnt, hogy el akarná húzni. De továbbra is csak úgy vibrált benne a feszültség, már azóta, hogy visszajöttek a Tanácstól. Lisát idegesítette a közelsége, bár tudta, hogy a többiek nem látják, esetleg Jason, de ő miért nézegetné a fenekét? Mégis zavarta, így addig fészkelődött az asztalon, amíg már nem érezte a fiú kezét. Eric ránézett, és csibészesen elmosolyodott, nem kerülte el a figyelmét a távolodás.
– Khm – köszörülte meg  a torkát Rosie. – Kiéhezett pillantásokat inkább majd máskor váltsatok légyszi.
Alex felnevetett, Eric elvigyorodott, Lisa pedig zavarba jött, csak a szokásos reakció.
– Hol is tartottuk? – szólalt meg ismét a lány.
– Arról beszéltünk, hogy mit akar Crusader – emlékeztette Felisz.
– Eric fejét – vágta rá Alex, majd kiegészítette – tálcán.   Ezüst tálcán! – jutott eszébe egy még jobb ötlet.
– A vezetői széket, és ha ilyen pökhendi maradsz, meg is szerzi – folytatta Jason figyelmen kívül hagyva az öccse megjegyzését.
– Mondja ezt az, aki lemondott a helyéről – vágta rá kapásból Eric.
– Na, kik nem tudnak együtt dolgozni? – tette fel a költői kérdést Lisa.
– Ott a pont – kacsintott rá Alex vigyorogva, és újra dobálni kezdte a tőr hüvelyt. 
– Az én pozícióm mellékes – legyintett. – Te vagy a lényeg. A legjobb haverodra, pedig nagyobb szükséged lesz, mint rám. Jelen pillanatban több a támogatód, mint az ellened voksolók.
Eric felhorkantott, nem nagyon hatotta meg a dolog.
– Páran mennek Crusader után, de a többség megtartja a hagyományokat – folytatta a fiú figyelmen kívül hagyva a reakcióját.
– Annabellnek pedig úgysem sikerül rábeszélni Morrisont – szólt közbe Felisz –, hogy ellened lépjen fel, túlzottan fél.
– Annabell segített – suttogta Eric.
– Mi? – szaladt ki Lisa száján, de a többieken is látszott a döbbenet.
– Elmondta, hogy biztosan tudják, hogy ott volt Chris, és azt is, hogy beszéltem vele – magyarázta a fiú. – Csak azt tesztelték, hogy bízhatnak-e bennem.
– És átmentél? – faggatta Lisa tovább.
– Még itt vagyok – vonta meg a vállát. – Nem zártak be.
– Hát reméljük. Viszont pár hét múlva tizenkilenc leszel. Nincs már sok időd eldönteni – fejezte be Jason a mondandóját. – Mit teszel?
A fiú nem válaszolt, csak nézett maga elé. Az asztalnál lévő széket lökdöste a lábával, és egy pontra fókuszált. Nem pislogott, nem szólt, mintha nem is hallotta volna kérdést. Jason várt egy darabig, majd megköszörülte a torkát.
– Nos?
– Hagyd már – szólt rá Felisz –, van még ideje eldönteni.
– Nem nincs – rázta a fejét Jason.
– Még másfél hónapja van, az elég sok idő – védte a fiút, aki továbbra sem reagált semmire.
– Úgy véditek, mintha még mindig az a tízéves kölykök lenne, aki most vesztette el a szüleit – mindhárom testvér felszisszent, de Jason rezzenéstelenül folytatta. – Már nem az, épp itt az ideje, hogy szembenézzen a felelősséggel, ne csak a hölgyek megmentőjét játssza. Nem rég szónokolt róla, hogy milyen nagyfiú, mégis itt bujkál, szemtelenkedik, és kitér minden elől.
– Akkor sincs jogod ilyeneket mondani – kelt a fiú védelmére Rosie is.
– Már hogyne volna, és ha nem félnétek, hogy összetörik az érzékeny lelkecskéje, ti is ezt mondanátok – tette karba a kezét.
– Hagyd abba Jason – mondta Felisz erélyesen –, nincs erre semmi szükség. Bármit is gondolsz, nem hozhatod fel a szüleit.
– Te vagy a legrosszabb az 'Ericet meg kell védeni, mert annyira esendő' klubból – gúnyolódott a báty.
Lisának feltűnt, hogy Alex lapít, és nem vesz részt a vitában. Igaz már nem dobálta a plafon felé a tőrtokot, mint eddig. A kimaradásra két okot tudott elképzelni. Az egyik, már többet tud Eric jövőbeli terveiről, mint a többiek, és nem akarja ő elmondani. Nem is az ő dolga. A másik, hogy Eric ismeri már nagyon jól az ő véleményét, és így nem tartja fontosnak, hogy elmondja. Egyébként valahol sejtette a fiú véleményét.
Alex észrevette, hogy figyelik, így a lányra nézett. Egy darabig farkasszemet néztek. A szürkéskék szemek érdeklődve pillantottak rá. Néha olyan érzése támadt, mintha a fiú mindenkit jobban ismerne, mint ahogy azt mutatja. Sokkal intelligensebb volt, mint amilyennek látszani akart, de jó álca volt a tökkelütött poéngyáros. Senki sem gyanakodni rá, hogy valójában nagyon is okos.
Valahol idegesítő is volt, hogy a fiú mindent tudott. Mindig úgy tűnt, hogy előrébb van mindenkinél, legalábbis, ha Ericről van szó. Vele beszélt a bátyját leszámítva először. Neki mondta el először, hogy megölte az apját. Hogy miért utálja a Tanácsot. Mindent! Ez egy kicsit zavarta a lányt, szeretett volna ő lenni az első számú bizalmasa, még ha Alex is volt a legjobb barátja.
Egyikőjük se figyelt a veszekedésre, csak akkor néztek oda, amikor Eric közbeszólt. Nem tudták, meddig fajult a vita, de a fiú megelégelte végre.
– Elég legyen – mondta nem túl hangosan, mégis mindenki csöndben maradt a határozottsága miatt. Lisa csak most vette észre, hogy mindkét lány felállt, és gesztikulálva magyarázott. Nagyon belemelegedtek a vitába. Eric pedig nagyon fáradtnak tűnt. Nyúzott volt, és megviselt. Pihennie kellett volna, nem itt vitázni.
– Ne veszekedjetek ezen, felesleges – nézett rajtuk végig. – Jasonnek igaza van, elmondhatja a véleményét. Sőt kérem is rá, ahogy titeket is. Mit tennétek a helyemben?
Mindenki Ericre figyelt eddig, most pedig mindenki elgondolkodott, és kerülte a pillantását.
– Az én álláspontom már tudod – válaszolt először a legidősebb fiú, Eric bólintott.
– Rosie? – fordult az aprócska lány felé.
– Tudod, hogy bárhogy is döntesz, támogatlak – suttogta.
– Tudom – bólintott ismét –, de nem ezt kérdeztem.
– Én... – nagy levegőt vett, és határozottan a szemébe nézett – nem akarom, hogy ez rád szakadjon, de neked kell vezetni a Tanácsot, ahogy mindig is a te családod tette. Valakinek, aki ért hozzá, és nem a hatalomvágy élteti.
– Felisz? – fordult a másik lányhoz.
– Szerintem nem szabad elvállalnod – mondta dacosan. – Tökéletes vezető lennél, de nem vagy való azok közé, akiket gyűlölsz. Szétszednének!
– Alex? – nézett a legjobb barátjára.
– Tudod, hogy mit kell tenned, és azt is, hogy mit gondolok erről az egész – csak ennyit mondott, nem válaszolt konkrétan. Legalábbis nem úgy, hogy mindenki értse, de Eric bólintott, jelezvén, hogy megértette.
– Lisa? – a lány meglepődött, amikor őt is megkérdezte.
– Én nem ismerem a Tanácsot – kezdte. – Nem ismerem a szokásaitokat, azt se, hogy ez mivel jár. Fogalmam sincs.
– Tudom, de érdekel a véleményed. Mégis mit tennél? – lépett elé Eric, és a szemébe nézett.
– Amit elvárnak tőlem – suttogta.
– Köszönöm – bólintott a fiú, majd körbenézett, és kiment a konyhából.
Senki sem mozdult, hogy esetleg utána megy. Se Rosie, se Felisz, de még Alex sem. Lisa megrázta a fejét, és utána indult, de a fiú megfogta a karját, és megállította. Értetlenül nézett rá.
– Beszélhetnénk? – kérdezte halkan. A lány bólintott, és mindketten kiléptek a konyhából a nappaliba.

2 megjegyzés:

  1. Hellohello
    nos először is azzal kezdeném, hogy TESSÉÉÉK?! Mit képzelsz magadról, hogy szünet lesz? Én már hetek óta Chriselvonási tünetekkel küzdök erre még többet kell várnom?! Ne szórakozz velem! Belehalok, ha nem kapok CHRIST!!!! Aww én szegény kicsikém, mi lehet vele...Biztosan nagyon szenved...De most, hogy Loránál ismét ő került az 1.számú legfontosabb pasi helyére (nem mintha ez a státusza megingott volna) majd én megkeresem őt! Lemegyek a pokolba érte szétrugdosom a góré hájas, lógó fenekét, kiszabadítom a szerelmemet és gyógypuszit kap minden sebére (remélem a száján legalább egy kis karcolás lesz aww ha érted mire gondolok :DD gyógypuszi!!) Na de hol is tartottam, ja igen, Ericet meg kiherélem mert ilyen hülyeségekkel foglalkozik ahelyett, hogy az én drágaságomat próbálná megmenteni, bár tudjuk képtelen lenne rá, mert egy puhány alak, csak nekem sikerülhetne, de a próbálkozás a fontos. Gondolom most jössz azzal, hogy Eric mindent megtesz h megszeressem blablabla,, hát üzenem neki, hogy soha nem fogom. Én nem fogok elájulni a kisfiús cukiságától (ezt megkérdőjelezném, mert nem is cuki), a szexiségétől (mert az sincs neki) és a humorától sem (ismét nuku). ÉS én nem fogok az Ericvédők táborába tartozni, bár tudjuk h képtelen rá mert egyedül még a pelusát sem tudja kicserélni a kis beszari! Na de Chris ő egy félisten!! Ő az egyetlen ok, amiért élni akarok. Életem szerelme! Szegényke, most nagyon szenved mert Szilvi gonosz és bántja őt!! Ez nem fair! Ezért Ericet is meg kell majd kínozni! Jogom van hozzá, ez így igazságos!! Már várom azt a részt, mikor egyesével vagdossák ki belőle az apró darabokat! aww öhhm hmm hol is tartottam, kicsit elragadtattam magam. De szóval a rész, egébként imádikus volt, csak nekem hiányzott az eksön! egy kis akció, mert nem vagyok nagyon oda a politikáért, és nekem nephilimnyelvre lefordítva ezek most politikáról beszéltek, hogy ki nyomja le orbánt, de azért jó volt :D
    Én tudom, hogy csak viccnek szántad a fenti sorokat, szóval várom a jövőheti részt. Igen ez kijelentés volt, mert lesz a kövi héten is rész!
    Szejetlek, cupcup♥

    VálaszTörlés
  2. Szia Lora!!!!
    Hű, rég láttam ilyen hosszú komit *-* :D
    Bocsi, de őrültek háza van, nincs időm nagyon írni és Chrisék is megérdemelnek egy kis szabadságot :P
    Loránál ismét ő? What??? Mi volt? Hú rád kell, hogy írjak már, olyan régen beszéltünk. De Chris szívesen megvigasztal, ha arról van szó, most mondja, miközben limonádét szürcsölve nyaral :P :D
    Áá, Eric már lemondott róla, hogy megszeretteti magát veled, de miattad mély depresszióba esett és azt kérdezgeti, hogy miért? MIÉRT???
    Eric is szenved majd még, csak ő máshogy, bevallom kicsit szadista vagyok, főleg szegény karaktereimmel, de hát mi lenne, ha folyton minden jól alakulna, nem lenne történet.
    Igen ez kicsit politikai volt, de lesz majd akció is természetesen. ;)
    Hát persze csak hülyültem :P
    Én is téged ♥
    Puszi :) ♥

    VálaszTörlés